26 Ocak 2015 Pazartesi

Nakano & Sagara ortaya karışık

9. cilt hazır olunca yeni bir yazı girelim dedik. Bu ciltte sevdiğim iki karakter oldukça yer kaplıyor. Sagara'nın saçlarına bayılıyorum. Hatta ikidir onun gibi kestirmeye çalışıyorum. Ona benzemiyor pek ama yine de sevdim bu modeli. Hem bana onu hatırlatıyor falan. 

Sağdaki sahne, mangayı okuduğum zamanlar gözlerimi yaşartan ilk kareydi. Bu yüzden paylaşmadan edemedim :(

Keyifli okumalar.

20 Ocak 2015 Salı

Dojo'nun Sonu


Geçen sefer herkes sınavlarla boğuşuyor demiştim, bu sefer de HasMTCN ve ben bu kervana katıldık. Önce onun sınav döneminde çeviriye abandım. Sonrasında bir dersten bütünlemeye kaldığımı öğrendim. (Üniversite hayatımda bir ilk. Ama hallettim, merak etmeyin.) Sonrasında tatile çıktım 3-4 günlüğüne. Geldiğimde ise iki cilt  (7. ve 8. ciltler) tamamlanmıştı ve gelir gelmez upload ettim bölümleri. 


Bu zaman aralığında, henüz ulaşmadığımız bölümlerin temizlik işleriyle uğraşmak üzere aramıza iki kişi daha katıldı. Forever Young'a ve Tsukuyo Kin'e bir de buradan hoş geldiniz demek istiyorum. Evet, hoş geldiniz.

7. ciltte dojo arc bitiyor, yazının başlığı oradan geliyor. Ve 8. bölümün sonunda benim favori karakterlerimden biri olan Nakano ilk defa görünüyor mangada. Bu karaktere dikkat lütfen.

Çeviri grubunun blogunu kişisel blog gibi kullanıyor gibi olacağım biraz ama, ufkumu açan ufak bir olay paylaşmak istiyorum. Geçen gün bir arkadaşla pazara gittik, pazarcılarla röportaj yapmaya. Arkadaşımın konuştuğu pazarcılardan ikisi soruları yanıtlarken: "ablama söyleyeyim" tabirini kullandı. İşte bu anda "efendime söyleyeyim"(efendime sööliyim) tabirinin anlamını çözüp aydınlandım. 


İyi okumalar efendim.




3 Ocak 2015 Cumartesi

Kendo Günceli

Yazıya editörümüz HasMTCN'ın siz okuyuculara iletmemi istediği mesajla başlıyorum: "Varlığınızı bize hissettirin! Çalıların yuvarlandığı vahşi batı kasabalarında gibi hissediyoruz!"

Bu güncelde 5. ve 6. ciltler + 144. bölümü hazırladık. 

Tanıdıklarımın ve çevremdekilerin çoğu bu ara finallerle boğuşuyor. Benim finallerime daha iki hafta olduğundan henüz sıkmaya başlamadım. Lakin etrafım böyle meşgulken benim boş boş durmam rahatsızlık verici bir durum. Ben de işe yarar hissetmek için çeviriye abandım. Hızımızın artmasının sebeplerinden biri bu. Tabii ki editörlerimiz HasMTCN ve sipirmin'in hakkını yememek gerek. Ketsuno Ana ise saat gibi. Her hafta bir bölüm veriyor, rahat.

İyi seneler, iyi okumalar.